Salı, Ağustos 21, 2007

-Zaman makinası olsaydı...

Zaman makinası konulu sohbetlerde; bir şekilde birileri tartışmanın devamı açısından "zaman makinası olsaydı birileri kesin gelirdi, kimse gelmediğine göre hiç bir şekilde bulunmamıştır" gibi bir yanıt veriyorlar.

Ne zaman bu yanıtla karşılaşsam, hep şöyle cevap vermek istiyorum. :p

İyi de kardeşim, içinde bulunduğun zamanı çok mu gelinip görülesi bir zaman olarak görüyorsun? Kainatın belki de en büyük buluşlarından birini bulan adamlar böylesi bir zamana mı gelecekler? Al işte, biz yaşıyoruz bu yılları. Hiç öyle bir numarası da yok. Bu yıllara gelecek adamın aklından zoru olduğunu düşünürüm. Hiç öyle prof.muş falan demem, saygı duymam, elini öpmem. Üstelik kanımca oldukça maliyetli olacaktır bu yolculuk. Öyle pek ahım şahım olmayan yıllara gidip kaynakların harcanacağını sanmam.

Hadi bunu geçtim, işin etik ve karakter boyutu da var. Bu icadı yapacak adamların senin, benim ve Biff Tannen gibi züppe, serseri, pişkin olacağı çok düşük ihtimaldir. Öyle geçmişe gideyim, at yarışı, sayısal loto, on numara sonuçlarını kendime vereyim, bir yerlere iz koyayım, birileriyle Da-shaq geçeyim, nanik yapayım, eğleneyim diyeceklerini sanmıyorum.

Bu durumda bizim zamanımıza gelecekleri çok düşük bir ihtimal olacağı gibi, gelmiş olsalar bile bunu farkedebilmemiz o kadar kolay olmayacaktır.

3 yorum:

Merve Y. dedi ki...

katılıyorum.bencede ne bu yıllara gelirlerdi nede gelseler bile biz bunu farkedebilirdik.ayrıca back to the future serisi hayranı olduğum içn bu konu üzerinde arkadaşlarımla uzun uzun sohbet etmişliğimz war ama bir noktaya ulaşılmıyor malesef:D

eroy dedi ki...

zaman makinesini bulduğun gün bugün diyelim. geçmişe gitmek gibi bişey olamaz ama geleceğe gidebilirsin. zaman makinesiyle gidebileceğin tek geçmiş zaman, zaman makinesinin bulunduğu zaman olur. çünkü o zamandan itibaren bi zaman makinesi varolmaya başlamıştır ve en nihayetinde zaman yolculuğu yapılabilir duruma gelmiştir. zamanda, yarına (ertesi günler de olabilir orasına ben karışmam bi de limiti kaç zaman olur bilemeyiz ;p) gidip, ancak bugüne geri dönebilirsin.
Zaman makinesi bulunduktan sonra bundan haberdar olmamak diye birşey olmaz sanırım. en azından ileride haberdar olacağımızı biliyoruz gibi birşey var.
Bi de bence zaman makinesini bizim gibi adamlar bulamaz ama bizim gibi adamlar kullanır gibi bir hisle doluyum.(kullanmak biraz deli cesareti ister:) ) bilemiyorum. olsa keşke :)

Adsız dedi ki...

Özel günlere özel hediyeler sununan Sunumax ailesi En özel günlerden birini annelerimizin gününü kutluyor.
Bizlere ayna olan annelerimiz için yapılan çalışmayı sizlerde web sitelerinize Ücretsiz ekleyebilirsiniz.

Gerekli kodlar : http://www.sunumax.com/anneler-gunu-ozel-sunumax-calismasi/