Perşembe, Eylül 28, 2006

FilmEkimi 2006

Selam arkadaşlar,

FilmEkimi festivali 13-19 Ekim arasında gerçekleşecek. Kısa süreli bir etkinlik. Ve sadece tek sinemada (Beyoğlu Emek) gerçekleşiyor. Festivalin kendi adresinde adresinde tüm ayrıntıları ve film açıklamalarına ulaşabilirsiniz. Ben tüm filmleri (21 tane) inceledim. Kendi programımı zevkime göre ve haftaiçi akşamları ile haftasonuna denk gelenlerin arasından seçerek oluşturdum. Size o programı yazacağım az sonra ayrıntılı olarak. Lütfen açıklamalarıma dikkat ediniz, çünkü çok enteresan ayrıntılar var :) Ayrıca programın biletleri 7 ekim günü satışa çıkarılacakmış.

Şimdi dikkatimi çeken filmlerin ayrıntılı listesine geçelim:

13 Ekim Cuma 19:00
ÖZGÜRLÜK RÜZGÂRI / THE WIND THAT SHAKES THE BARLEY*
Film hakkında sinema konusunda çok sevdiğimiz bir dostumuz olan FNB47'nin sözlerini aktarıyorum hemen; Ken Loach günümüzde , yaşayan en büyük sinemacılardan biridir. Onun bu güne dek yaptığı bütün filmleri tekrar-tekrar izlenebilir. Loach'ın yaptığı yeni bir filmin izlenmemesi diye bir şeyi düşünemiyorum. İzlemeyen , kaçıran kaybeder...


14 Ekim Cumartesi 19:00
ASİ GENÇLİK / BRICK*
Neosal: konusu hoşuma gitti. Lost dizisindeki Claire oynuyor filmde.

14 Ekim Cumartesi 21:30
HAMBURGER CUMHURİYETİ / FAST FOOD NATION*
Neosal: şu açıklama yeter. "Patricia Arquette, Ethan Hawke, Bruce Willis ve Avril Lavigne gibi sürpriz oyuncuların boy gösterdiği, gerçek mezbaha görüntülerinin de yer aldığı, kara mizahla örülü bu sert film, Amerika'nın ayaküstü yemek endüstrisinin karanlık sırlarını gözler önüne seriyor."

14 Ekim Cumartesi 24:00
A SCANNER DARKLY / KARANLIĞI TARAMAK*
Neosal: uyarlandığı kitabı malum (değerli bir bilimkurgudur ve Efsanevi bilimkurgu yazarı Philip K. Dick'e aittir), çekilme tarzı malum (özel bir teknik ile önce normal çekilen film daha sonra animasyona dönüştürülmüş ve öyle sunuluyor), oyuncuları malum ( Keanu Reeves, Robert Downey Jr., Winona Ryder) :) kaçmaz...


15 Ekim Pazar 11:00
SARI KÖPEĞİN YUVASI*
Neosal: valla deli diyin, hatta çekinmeyin zırdeli diyin ama ben pazar sabahı taksimde simidimi yiyip, çayımı içip, radikal'imi okuyup :p , sonra bu filme... ufacık çekik gözlü şirin şirin çocukları doya doya izlemek için gideceğim :)

15 Ekim Pazar 16:00
SAVUNMA MAKAMI / FIND ME GUILTY*
Neosal: 21 ay süren, Amerikan tarihinin en uzun süreli ceza davasını mercek altına alan bu filmde Vin Diesel (farklı) oynuyormuş. fragmanı da ilginç görünmüştü bana.


16 Ekim Pazartesi 21:30
TRANSYLVANIA*
Neosal: açıkcası Asia Argento'yu da severim, Birol Ünel'i de. izlemek istiyorum bu filmi..


17 Ekim Salı 21:30
ŞÖLEN / YE YAN*
Neosal: bu filmi kaçırmak gibi birşeyin söz konusu olabileceğini düşünme olasılığını bile düşünemem :) malum Ziyi Zhang'ın en yeni filmi. onu yeni bir filmde göreceğiz en azından. diğer izleme nedeni de şu parantez içi gösterilebilinir :)
"Muhteşem kostümleri ve sanat yönetimi ile göz alan filmin aksiyon yönetmeni, "Kill Bill", "Matrix" üçlemesi ve "Kaplan ve Ejderha" filmlerinin de koreografisini üstlenen Woo-ping Yuen."


18 Ekim Çarşamba 21:30
ZAMAN / SHI GAN*
Neosal: kim ki-duk'tan halen bıkmadım. keyifle izliyorum. geçen seneki filmekiminde YAY filmi gelmişti. bu sene yine bir filmi geldi işte ne güzel :)


19 Ekim Perşembe 21:30
I LOVE YOU PARİS / "PARIS, JE T'AIME" *
Neosal: bu nasıl bir denemedir halen inanamıyorum ama oldukça ümitliyim filmden. fazla söze gerek yok. şu parantez içi yetecektir.
"Yönetmenler: Assayas, Frédéric Auburtin, Gurinder Chadha, Sylvain Chomet, Joel & Ethan Coen, Isabel Coixet, Wes Craven, Alfonso Cuarón, Gérard Depardieu, Christopher Doyle, Richard LaGravenese, Vincenzo Natali, Alexander Payne, Bruno Podalydès, Walter Salles, Oliver Schmitz, Nobuhiro Suwa, Daniela Thomas, Tom Tykwer, Gus Van Sant

Oyuncular: Marianne Faithfull, Gaspard Ulliel, Steve Buscemi, Barbet Schroeder, Miranda Richardson, Juliette Binoche, Willem Dafoe, Hippolyte Girardot, Yolande Moreau, Nick Nolte, Ludivine Sagnier, Maggie Gyllenhaal, Fanny Ardant, Bob Hoskins, Wes Craven, Elijah Wood, Alexander Payne, Rufus Sewell, Natalie Portman , Gérard Depardieu, Ben Gazzara, Gena Rowlands"

Dünyanın farklı ülkelerinden yirmi yönetmen, Paris'in on sekiz bölgesini kendi bakış açılarıyla anlatıyor. Elbette, mekân Paris, ortak konu ise aşk. 2006 Cannes Film Festivali'nin "Belirli Bir Bakış" bölümünde ilk kez seyirci karşısına çıkan filmin her bir bölümü, her şekilde, her insandan, her yerde ve her türde aşkı ve elbette Paris'i anlatıyor. Ama bambaşka, vampirlerin aşık olduğu, Oscar Wilde'la ya da bir kovboyla karşılaşabileceğiniz, alışılmadık bir Paris'i. Yapımı dört yıl süren filmin müthiş oyuncu kadrosunda Barbet Schroeder, Fanny Ardant, Marianne Faithfull, Natalie Portman, Steve Buscemi, Juliette Binoche, Willem Dafoe, Bob Hoskins, Elijah Wood, Gena Rowlands ve Wes Craven gibi sürpriz isimler var.

İşte böyle. Gitmeye çalışacağım filmler bunlar.. Yalnız saat ve gün bilgileri sizi yanıltmasın. Bunlar bana uygun gelen sıralama. Sitesinden* göreceğiniz gibi aynı filmin farklı opsiyonları olabiliyor saat ve gün olarak... Normal vizyon takibimiz yanında sonbahara alışmak istediğimiz bu güzel günlerde güzel bir soluk bence bu FilmEkimi. fırsatı olanlar 1-2 film bile olsa değerlendirmeli diye düşünüyorum...

Hiç yorum yok: