Çarşamba, Ağustos 16, 2006

Scary Movie 4

korkunç bir film serisinin 4. ve son halkasını da izlemiş olduk sonunda..

genel bütünlük olarak çok başarılı olmasa da, parçalı skeç şeklinde düşününce gayet güzel esprilerin ve bir insanın kafasını bir yere ya da bir şeyin o insanın kafasına çarpması gibi en fazla ne kadar komik olabilir ki tarzındaki eski esprilerin bünyesinde mevcut olduğu bir film olmuş sm4. aslında david zucker (airplane, naked gun vs.) tarzına güveniyordum ama bu sefer türünün (genelde korku ağırlıklı bazı popüler filmleri ti'ye almak) rotasını biraz şaşırmış gibi göründü. hani normalde ti'ye alınan filmi farkedip ardından onu ti'ye alma esprisine gülersiniz ya bu sefer ti'ye alıyor almasına ama gereğinden uzun sahneler ile bizzat "bu filmi aslında biz de daha düşük bütçeye çekebiliriz" fikrini aşılıyor gibiydi. öyle bir hale geliyorsunuz ki izlerken adeta o filmleri tekrardan izliyormuş gibi hissediyorsunuz. ve bunun yanında dünyalar savaşı ile haddinden fazla ilgilenmiş olduğunu düşünüyorum. daha kısa olarak daha fazla filmle dalga geçmesini isterdim... eksi yön bulacaksak bunları örnek gösterebilirim kısaca..
özellikle i-pod, saw, (sonraki silah çeşidi ne kadar güzeldi değil mi ? hehe.. ve testere'nin maskotunu madara ettikleri sahne hehe.. ) brokeback mountain, (orjinalini izlemedim henüz ama az çok fikir sahibi oldum sayılır sm4 sayesinde hehe) garez (japon velet ile cindy'nin konuşmaları süperdi ya.. güya japonca konuşuyorlar ve altta ingilizce altyazı geçiyor ama aslında ne kadar japon firma ve terim varsa ardı ardına kullanıyorlardı hehe epey güldüm orada.. fu-jit-su hehe.. ) bölümlerinden bahsetmeden geçemeyecektim, parantez içlerinde bahsettim, geçtim :))

5 yorum:

eroy dedi ki...

ya bişey sorsam aslında utanıyorum sormaya :)
filmde king kong' dan sahne var mıydı? :D ben göremedim ama afişte var.
acaba beşiktaştaki dvd ciler mi eksik çekmiş? :)

Neo dedi ki...

ahah filmden sonra aklımdaki tek soruydu desem yalan olmaz :) o açıdan utanmana gerek yok hocam.. hatta her gün taksim metro'sunda posterlerini gördükçe king kong acaba sadece poster konuk oyuncusu mu olmuş diye düşünmedim değil :) evet bunu araştırmak lazım. sinema tarihindeki en büyük sorunlardan biri olsa gerek. yani filmde varsa kos kocaman king kong'u eğer göremediysek yuh bize.. şaka bir yana büyük ihtimal kesilen sahneler bölümünde yayınlanmak üzere dvd içine atılmak için saklanıyordur. orjinal dvd'si tabiki eroy :) buradan senin korsan dvd tükettiğini de ifşa etmiş olduk di mi şimdi ?.. yakıştıramadım kendime bunu :)

eroy dedi ki...

ehehe.. yok abi ben bunu zaten ilkten kendim söyledim :)
öğrenci adam orjinal dvd almaz. alamaz hatta :)
geçen cumartesi 5 film alıp izledik tüm gün ara vermeden(yemek ve ihtiyaç arası hariç tabii :P ). hepsini orjinal alsaydık yerli araba fiyatını gerçerdi herhalde :P
valla bak benim aklıma şey gelmişti aslında dava açalım hani king kong nerde? tazminat isteyelim 8-10 milyon dolar filan :P ama türkiyede olmaz sanırım bu :)

Neo dedi ki...

:)) aslında iyi fikir denemek lazım ama adamlar çotang (bu nasıl ses efektiyse artık..) diye "korsan medyalarda görünmüyor king kong, biz bunu güvenlik önlemi ve cezalandıcı faktör olarak icat ettik" derlerse valla cevap bile veremeyiz.. bak bu sayede kendimin de korsan olarak izlediğimi ifşa ederek geçen seferki yaptığım ayıbı bir nebze olsun inceltmek istedim.. :)

bu arada cidden almayın şu korsan dvd'leri be abi.. yani filmin orjinal dvd'si çıkarsa onun kopyasını alabilirsiniz falan ama vcd kalitesindeki sinema çekimi tarzındaki dvd'lerle film izleme işine üzülüyorum ben. mis gibi divx var yani tavsiye ederim..

eroy dedi ki...

sinema çekimi olanlardan ben de nefret ediyorum :)
o yüzden alırken özellikle sinema çekiminden uzak duruyorum. bekliyoruz ki orjinalleri çıksın o zaman kopyası da gelir :) ama işte arada kazalar oluyor böyle :P
arkadaşlarla topluca izlediğimiz için (topluca dediğim 4-5 kişi. kaçak sinema işletmiyoruz yani :P) ve dvd player ne yazık ki divx oynatamadığı için biz de dvd ye sarıldık. yoksa ben de divx yanlısıyım. ama olmayınca olmuyor işte :P